T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ANTAKYA - Piri Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi

eTwinning projesi Kalite Etiketi Ödülünü aldı. Tüketen eller değil, üreten ellerle hep birlikte

13-09-2019
12-09-2019 

Proje hakkında

Meslek liselerin yaptıkları ürünleri sergilemeleri ve toplumda Ülkenin geleceğinin meslek liseleri ve üretimde olduğunu gerçeğine) daha fazla dikkat çekmeleri amaçlanmaktadır. Zamanımızın kanayan yarası meslek liseleri her geçen gün itibarını ve meslek niteliğini kaybetmektedir. Sanayi ve okul iş birliği giderek azalmakta ve okullarımız teknolojinin gerisinde kalmaktadır. Bütün bu sorunların çözülebilmesi için meslek lisesi öğretmenleri bir araya gelerek okullarda yaptığımız ve yapacağımız orijinal tasarımları sergileyeceğiz ve toplumun meslek liselerin okullarda yaptıkları ürünlerini görebileceklerdir.

HEDEFLER

Meslek liseleri her geçen gün itibarını ve meslek niteliğini kaybetmektedir. Sanayi ve okul iş birliği giderek azalmakta ve okullarımız teknolojinin gerisinde kalmaktadır. Bütün bu sorunların çözülebilmesi için meslek lisesi öğretmenleri bir araya gelerek okullarda yaptığımız ve yapacağımız orijinal tasarımları sergileyeceğiz ve toplumun meslek liselerin okullarda yaptıkları ürünlerini görebileceklerdir.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projenin çalışma planı:

1 ay: projenin okulda öğrenci öğretmen ve velilere tanıtılması. Proje beklentileri hakkında ön test yapılması.

2. ay: Öğrencilerin kaydının Twinspace alanına yapılması ve velilerden veli izin dilekçelerinin toplanması. Web 2 araçları öğretilerek projeye uygun Logo ve afişlerin hazırlanması.

3. ay: Öğrenci ve öğretmenlerin tasarlayacakları ve yapacakları ürünleri seçmeleri. Seçilen ürün tasarımlarının veya adlarının Twinspace alanında duyurulması. Her okul kendi ilgi ve alanı doğrultusunda ürünler seçmekte özgürdür.

4. ay: Tasarlanan ürünlerin yapılmaya başlanması. Web 2 araçlarının derslerde öğretilmeye başlanması.

5 ay: Projede görevli öğrencilerin çektikleri video ve fotoğrafların paylaşılmaya başlanması. Öğrencilere Twinspace kullanımının öğretilmesi.

6. ay: Projede görevli öğretmenlerin Twinspace alanında yaptıklarını paylaşmaları ve proje hakkındaki görüşlerinin yer verilmesi.

7. ay: Proje ürünleri hakkında ve meslek liselerinin geleceği konusunda öğretmen

BEKLENEN SONUÇLAR

Projenin sonuçları ve fikri çıktıları:

Proje bitiminde öğrenciler yaptıkları ürünler hakkında İngilizce olarak tanıtım yapabileceklerdir. Web 2 araçlarını ve Twinspace kullanımı öğreneceklerdir. Meslek liselerinin sorunlarını bilecek ve çözüm yolları hakkında fikir üretebileceklerdir.  Yerel halk proje ürünlerini görerek meslek liseleri hakkında daha çok bilgiye sahip olacaklardır.

 

Fikri çıktılar ortak padlet üzerinden ebook olarak yayınlanacaktır. Projeye ait web sayfası ve Blog sayfası hazırlanacaktır. Hazırlanan afiş ve Logolar okul panolarında sergileneceklerdir. Dedik ve öğrencilerimizle projemizi okulda başarılı bir şekilde tamamladık.

 

eTwinning Projesi Öğrencileri

1.         MUSTAFA KIRMIZI

2.         NAİF AKOĞLU

3.         NURTEN DÖNER

4.         RABİA ELÇİN GÜLNAZ

5.         SAKİNE BUDANUR

6.         HATİCE ARSLAN

7.         AYTEN BAYRAK

8.         ASİYE BAYRAKTAR

9.         FATMA NUR DENİZLİ

10.     İLAYDA SEPİCİOĞLU

11.     CEREN SELÇUK

12.     ELMAS ÇOLAKOĞLU

13.     BÜNYAMİN ÖRÜZ

 

Nilgün AKTAŞ

Proje Kurucusu

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Öğretmeni

Antakya Piri Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2019 - Güncelleme: 13.09.2019 18:40 - Görüntülenme: 522
  Beğen | 0  kişi beğendi