HATAY / ANTAKYA - Piri Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kas

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yılında Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Eyl

9 ve 10. sınıf öğrencilerimize rehber öğretmenlerimiz Hakan PARÇALAR ve Melisa GÜVEN tarafından oryantasyon eğitimi verildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi okulumuzda törenle başladı. Açılış konuşmasını müdürümüz sayın İlyas Yalçın'ın yaptığı törende, büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz rahmetle anıldı. Piri Reis ailesi olarak güçlü bağlarımızla ve sevgiyle yaralarımızı birlikte sardığımız, bilimin ve eğitimin aydınlattığı başarılı bir eğitim öğretim dönemi olması temennisiyle...

Tem

23 Temmuz 1939... Atatürk'ün ifadesiyle "Kırk Asırlık Türk Yurdu". Asırlardır beraber yaşamış olmanın verdiği tecrübe ve istekle bu kadim topraklarda 5 Temmuz'da başlatılan kurtuluş ve beraberlik süreci, şanlı ordumuzun başarılı mücadelesiyle 23 Temmuz'da Hatay'ın ana vatana katılmasıyla tamamlanmıştır.

Hatay'ın ana vatana katılmasının 84. yıl dönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bu milli dava için çaba harcayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kuvayımilliye ruhu ile hareket eden Tayfur Sökmen ve silah arkadaşlarını, bağımsızlık uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ock

Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı eski adı "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" olan bu proje "Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" adıyla devam edecektir.

Ock

Antakya Karaali Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri öğretmenleriyle birlikte okulumuzu ziyaret ettiler. Kütüphane, laboratuvarlar, sınıf ve spor alanlarında vakit geçiren öğrenciler lisemizi yakından tanıma imkanı buldu. Mobilya ve inşaat bölümlerimizde alan şeflerimizden bölümlerle ilgili bilgiler edindiler. Atölyelerde öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları merakla izlediler.

Okul gezisinde öğrencilerle yakından ilgilenip memnuyetle ağırlayan sayın müdürümüz Mustafa Çerçi'ye ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Karaali Ortaokulu öğrencilerine LGS sınavında başarılar diler, onları okulumuzda görmekten mutluluk duyarız.

Ock

Hatay liselerarası tekvando müsabakalarına katılan öğrencilerimiz madalyalarla döndü. Ramazan Özkan kendi sikletinde 1. , Şeyma Çenber kendi sikletinde 2. oldu. Öğrencilerimize koçluk eden beden eğitimi öğretmenlerimizi ve elde ettiği başarılardan dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Ara

Mevlana sadece ülkemizde değil dünyada da bilinen, düşünceleri kendi çağı kadar asırlar ötesini bile etkilemiş bir düşünce ve din adamıdır. Hoşgörü ve dinde kolaylığı anlatan "Ne olursan ol, gel!" sözü kainatı kucaklar. Bu büyük kanaat önderi ve düşünce adamını anmak ve fikirlerini daha iyi anlamak amacıyla Aralık ayında Mevlana Haftası kutlanmaktadır.

Ara

Okulumuzun kantin ihalesi yapılacaktır. İhale, 13 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00 da olacaktır. Katılmak isteyenler şartnaneyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alabilirler.

Ara

Hatay okullar arası bilek güreşi müsabakaları düzenlendi. Müsabakalara katılan öğrencilerimiz birinci olup madalyalarını aldılar. Sporcularımızın öğretmeni Serap Mutlu'yu ve öğrencilerini tebrik ederiz.